Carl Ras er Europas 16. bedste arbejdsplads

Glade medarbejdere, dygtig ledelse og familiefølelse er nøglebegreber hos os. Det er langt fra varm luft, for Carl Ras er netop blevet kåret som Europas 16. bedste arbejdsplads på baggrund af den seneste placering som den 6. bedste arbejdsplads i Danmark.

På en konference i Stockholm den 5. juni 2019 blev det afsløret, at Carl Ras ligger på en 16. plads i Europa, når det drejer sig om medarbejdertilfredshed. Bag undersøgelsen står det verdensomspændende firma Great Place To Work, der hvert år undersøger medarbejdertilfredsheden hos flere millioner ansatte i tusindvis af europæiske og amerikanske virksomheder.

Carl Ras har fem gange deltaget i konkurrencen om at blive en af Danmarks bedste arbejdspladser, hvor vi i 2018 modtog en 6. plads for deres høje medarbejdertilfredshed i kategorien ’Mellemstore Arbejdspladser’. Top-10-placeringen har medført, at Carl Ras for anden gang nu også er blandt en af Europas bedste arbejdspladser.

”Vi er stolte af at være på top 20 listen over Europas bedste arbejdspladser, men den præcise placering er ikke afgørende for os,” fortæller Tina Ziegler, der er HR-chef hos Carl Ras, som har 400 medarbejdere.

”Det essentielle for os er, at konkurrencen om at være den bedste arbejdsplads gør os skarpere på, hvordan vi kan udvikle vores ledelse endnu mere, så vores medarbejdere fortsat er glade og motiverede for at gå på arbejde,” uddyber Tina Ziegler og tilføjer, at Carl Ras er gået fra en 27. plads til en 16. plads på to år i Europa ved konstant at holde fokus på ledelsesudvikling.

Godt arbejdsmiljø tiltrækker de bedste medarbejdere over hele landet

Én af fordelene ved at være blandt en af de bedste arbejdspladser i Danmark er ifølge Tina Ziegler, at det bliver væsentligt nemmere at rekruttere de rigtige medarbejdere.

Siden Carl Ras i 2010 for første gang deltog i konkurrencen om at være Danmarks bedste arbejdsplads, har vi oplevet en markant stigning i antallet af ansøgere, når stillinger slås op.  

For Daniel Østerby, der startede som IT-supporter på hovedkontoret i Herlev for knap et år siden, var Carl Ras’ gode ry altafgørende:

”Jeg kunne godt lide, at man i Carl Ras ser sig selv som én stor familie, hvor alle medarbejdere betyder noget og føler sig inddraget. At virksomheden lå i top 10 over en af Danmarks bedste arbejdspladser, var også noget, som jeg købte ind på, da jeg i sin tid søgte jobbet,” fortæller han.

Når Tina Ziegler forklarer, at de gode placeringer i medarbejderundersøgelserne gør det nemmere at rekruttere medarbejdere, understreger hun samtidig, at faglig dygtighed ikke i sig selv er nok for at blive ansat hos Carl Ras.

”Det er helt afgørende for os, at vores medarbejdere repræsenterer vores værdier. Derfor fylder de personlige egenskaber ofte lige så meget som de faglige i rekrutteringen. Faglighed kan man lære, men personlighed er man født med,” fortæller hun og tilføjer, at virksomheden tilstræber en blandet medarbejderskare, når det for eksempel kommer til køn og alder.

”Vores branche har traditionelt set været forbeholdt mænd, men vi gør en dyd ud af også at tiltrække kvinder,” fortæller hun og nævner, at elevsammensætningen på sidste elevhold var 50 procent mænd og 50 procent kvinder.  

Lagerassistent Soloman Teferi har i snart syv år arbejdet på Carl Ras’ hovedkontor i Herlev, og han er glad for, at ledelsen prioriterer arbejdsmiljø og det sociale liv højt:

”Jeg glæder mig til at komme på arbejde og se mine kollegaer hver dag, og det er fordi, her er et godt arbejdsmiljø. Jeg oplever, at mit arbejde bliver værdsat, og det gør, at jeg har lyst til at gå på arbejde hver dag,” siger han.

No Image

God ledelse er vejen til en god arbejdsplads

Carl Ras er en engrosvirksomhed med 17 – snart 18 - butikker spredt over hele landet, og derfor har det været afgørende at give de lokale ledere de bedst mulige værktøjer.

”Når man er så spredt en virksomhed, som vi er, giver det sig selv, at vi ikke kan styre det hele fra hovedkontoret. Derfor bruger vi rigtig mange ressourcer på at forbedre og udvikle vores lokale butikschefer. De bliver løbende evalueret med udgangspunkt i deres medarbejderes oplevelser,” siger Tina Ziegler og fortsætter:

”Samtidig forsøger vi at give lederne alle de værktøjer, de har brug for - eksempelvis eksterne lederuddannelser. Vi har desuden en meget flad ledelseskultur, der gør, at lederne lokalt har frihed til at gøre det, som er bedst for forretningen lige netop dér.”

Hun tilføjer, at de ressourcer, der bliver brugt på ledelsesudvikling, kommer mange gange igen i form af øget vækst og medarbejdertilfredshed. Ifølge HR-chefen får en dygtig leder det bedste frem i sine medarbejdere, og når alt kommer til alt, så er ”medarbejderne virksomhedens vigtigste ressource,” lyder det.

Carl Ras er en tredje generations familieejet virksomhed. Følelsen af at være én stor familie har ledelsen forsøgt at udbrede til alle led i virksomheden.

”Vi går meget langt for at hjælpe hinanden, og vi prioriterer samarbejde højt. Vi oplever heldigvis ganske ofte, at tidligere medarbejdere er vendt tilbage til Carl Ras igen. De fortæller, at det er som at komme hjem til familien, fordi virksomheden er en tryg arbejdsplads, hvor medarbejderne føler, de kan være sig selv,” fortæller Tina Ziegler.

For mere information kontakt: Tina Ziegler på telefon 24 84 26 84 eller e-mail: tzi@carl-ras.dk